Randevusu Olanlar Dikkat, Doktorlar İş Bırakıyor!

Hekimsen Sendikası, sağlıkta şiddete dikkat çekmek ve hekimlerin yaşadığı problemlere çözüm bulunması için 9 Ekim 2023'te tüm Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapma kararı aldı.

Büyütmek için resme tıklayın

Türkiye'de son günlerde  sağlık çalışanlarına yapılan şiddete Hekimsen'den sert tepki geldi.

Hekimsen yaptığı duyuruda sağlıkta yaşanan şiddetin bir güvenlik sorunu haline geldiğini ve hekimlerin insanlık dışı şartlarda çalıştırıldığını vurguladı. Özellikle sağlıkta şiddeti teşvik eden asılsız haberler, şiddet yanlısı beyanlar ve hukuki ya da bürokratik alanlarda gerekli yanıtın verilememesi gibi nedenleri sıralayarak 9 Ekim Pazartesi günü iş bırakma kararı aldı.

Hekimsen, Acil Tıp poliklinikleri ve acil servis hizmetleri dışında hiçbir poliklinik hizmeti yapılmayacağını açıkladı. Kararın doktorların yanı sıra tüm sağlık çalışanlarını kapsadığı da belirtildi.

"HAK ETMİŞTİR ALGISI"
Yapılan duyuruda dikkat çeken kısım ise  sosyal medya ve bazı kanallarda dile getirilen "hak etmiştir" ifadelerine sert tepki gösterildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Sağlıkta şiddeti kendine hak görenlerin gerekli cezaları almaması; sağlıkta şiddet olaylarının tırmanmasına katkıda bulunmaktadır. İşlenen suçlara bireysel bir suç olarak bakılmakta, hak etmiştir algısı yaratılmakta, sağlıkta şiddet suçu normalleştirilmeye çalışılmaktadır. Tüm bu durumlar, sağlıkta şiddetin artarak devam etmesine yol açmaktadır. Hekimlerin yaşamış olduğu tüm problemlerin yanında artarak devam etmekte olan sağlıkta şiddet problemi, hekimler için bir güvenlik sorunu oluşturmaktadır. Hekimlerin, insanlık dışı şartlarda çalıştırılmaları yetmezmiş gibi bir de şifa dağıtan elleri kırılmakta, düşmanmışçasına bir kinle şiddet görmekte, sağlık teröristlerinin hedefi olmaktadır."

KOCAELİ'DE DARP EDİLMİŞLERDİ
Edinilen bilgilere göre Kocaeli'de üç doktorun darp edilmesi bardağı taşıran son damla oldu. 

Yakın bir zamanda Körfez ilçesindeki bir aile sağlığı merkezinde görev yapan 3 doktor, hasta ve yakınları tarafından darp edilmişti.

Bu durum doktorları derinden etkilerken bu kararı almalarında büyük bir etken oldu.

Sendika tarafından yerel olarak yapılması planlanan eylem hızlı gelişmeler sonrasında bütün yurda yayıldı. Ancak Hekim-Sen Sendikası'nın merkezi İzmit ilçesinde bulunduğundan dolayı eyleme katılımın daha çok yakın çevreden olması bekleniyor.

09 Eki 2023 - 15:59 Sakarya/ Geyve- Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak geyvelim.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan geyvelim.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler geyvelim.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı geyvelim.com değil haberi geçen ajanstır.