İşte CHP'de Ergün Özkan ve Ecevit Keleş arasındaki yol ayrımının perde arkası!

CHP'de delege seçiminde beraber yol yürüyen Ergün Özkan ve Ecevit Keleş arasında yaklaşan il kongresi öncesi sürpriz bir gelişme yaşanmış ve ayrılık kararı alınmıştı. İşte CHP'de şok etkisi yaratan Ergün Özkan ve Ecevit Keleş arasındaki yol ayrımın perde arkası...

CHP kulislerinde tansiyon yükseliyor. Yaklaşan il kongresi öncesi, partideki dengeleri değiştirecek kritik bir gelişme yaşandı. Delege seçimlerinde birlikte hareket eden  Ergün Özkan ve Ecevit Keleş, oluşturulacak listede yaşanan anlaşmazlık sonucu yollarını ayırdı.

Şok Ayrılık Sonrası CHP'de Dengeler Değişiyor
Özkan ve Keleş’in ayrılığı, CHP içindeki dengeleri ve kongre öncesi stratejileri değiştirecek gibi görünürken İki önemli ismin yollarını ayırması, kongrede yaşanacak rekabeti daha da kızıştıracak.

'Gelenekselci' Tartışması Kırılma Noktası Oldu
Keleş ve ekibinin, oluşturulacak listede "gelenekselci" olarak nitelendirdiği birçok ismin partinin geleceğine katkı sağlamayacağını düşünmesi, kırılma noktası oldu. Bu durum, Ergün Özkan’a anlatıldığı öğrenildi. 

BEN BUGÜNE KADAR BUNLARLA YOL YÜRÜDÜM BUNLARLA DEVAM EDERİM!
Ecevit Keleş ve ekibi partiye fazla yarar sağlamayacağını düşündükleri isimlerin listesini başkan adayı Ergün Özkan'a sundu. Özkan, listeden çıkarılmasını istenen isimler için "Ben bugüne kadar bunlarla yol yürüdüm, bunlarla devam ederim" dedi. Bu söz sonrası, iki lider arasındaki çatlak ayrılığa dönüştü.

ERGÜN ÖZKAN'IN O SÖZÜ SONRASI ECEVİT KELEŞ VE EKİBİ YENİ YOL HARİTASI BELİRLEDİ!
Ergün Özkan'ın "Ben bugüne kadar bunlarla yol yürüdüm, bunlarla devam ederim" sözü sonrası Keleş ve ekibi CHP'de istedikleri yenilikçi kadroyu kendileri oluşturabilmek için harekete geçti. Oğuz Can Curoğlu'yu aday gösteren ekip, delege seçiminde beraber yol yürüdüğü Ergün Özkan'a kongrede rakip olacak.

CHP'de yaşanan bu son gelişme, 15 Ekim Pazar günü yapılacak kongreyi daha da çekişmeli hale getireceğe benziyor. Önümüzdeki günlerde parti içindeki hareketlilik ve kulislerdeki gelişmeler, siyasi gündemi meşgul etmeye devam edecek. 

# CHP, yol

25 Eyl 2023 - 15:52 Sakarya/ Geyve- Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak geyvelim.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan geyvelim.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler geyvelim.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı geyvelim.com değil haberi geçen ajanstır.